URBAANIPUUT ELI KAUPUNKIPUUT

Urbaanipuu on kaupunkipuu, joka kasvaa kaupunki- ja taajama-alueiden hoidetuilla alueilla - kadunvarsilla, kujanteilla, puistoissa ja puistikoissa, pihoilla ja toreilla.

Urbaanipuut ovat puita, jotka sekä fyysisesti että henkisesti ovat lähellä ihmisiä ja joita hoidetaan hyvin. Erilaiset tunteet urbaanipuihin voivat olla voimakkaita ja siteet pitkäaikaiset.

Ihminen ymmärtää hyvin puiden biologisen, psyykkisen ja esteettisen merkityksen. Ihminen on aina ihaillut puita. Puiden koko ja korkea ikä on herättänyt meissä kunnioitusta ja monissa kulttuureissa käytetään puita erilaisina symboleina. Puista ja puumateriaaleista on kautta aikojen valmistettu monenlaisia tuotteita.

Hoitaaksemme puita hyvin ja biologisesti oikein tarvitsemme tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa ja  ammattitaitoa. Tässä työssä on viimeisten 25-30 vuotta moni yliopisto ja tutkimuslaitos ympäri maailman ollut mukana ja voidaankin sanoa että arbokulttuuri (arbor = puu) nyt elää uutta tulemistaan kun cityihminen tänään vaatii yhä enemmän, että hänen ympäristönsä olisi mahdollisimman kaunis, harmoninen ja vaihteleva. Puita ei heti tarvitse kaataa vaikkakin vikoja esiintyy ja puuvanhuksille ja -relikteille voidaan monasti hyvinkin antaa lisää elinaikaa.

PUIDEN KÄSITTELYSSÄ KÄYTETTÄVÄT TUOTTEET