RESISTOGRAF - lahonetsintälaite

Resistograf-menetelmä perustuu vastuksen mittaamiseen. Poranterä, jonka pään halkaisija on 3 mm ja varren halkaisija on 1,5 mm, porautuu puuainekseen tasaisella vauhdilla (1500 kierrosta/min.). Laite mittaa puuaineksen tiheyttä tai kovuutta eli sen vastuksen, jonka terä kokee puussa. 

 

Laite on kannettava ja helppo käyttää

Vastusluku tulostuu säänkestävälle vahapaperille mittakaavassa 1:1. 1 cm vahapaperilla on sama kun 1 cm puuaineksessa.Tuloste on 5 cm korkea ja yhtä pitkä kuin teräkin ja siinä on runsaasti tilaa kirjoittaa ja tehdä lisäselvityksiä.

Laitteen piirturi on säästä piittaamaton teräskärki, joka raaputtaa vahapintaiseen tulostepaperiin sydänkäyrää muistuttavaa käyrää. Näin ollen tuloste ei ole säille herkkää tavallista paperia.

Paperityötä vähentää tulosteen selkeys ja toimii asiakirjana varastoitavaksi ja myöhempää vertailua varten kun lahon etenemistä halutaan seurata.

Tuloste toimii myös viivoittimena mittakaavansa ansiosta ja sitä voi kiinnittää suoraan puiseen näytekiekkoon esittelyä varten. Kuoren ulko-osa on nollapiste ja siitä ytimeen päin voi sentti sentiltä seurata puuaineksen laatua ja sen vaihtelua sekä kiekossa että tulosteella.

Tuloksia voidaan analysoida paikan päällä nopeasti ja selkeästi. Kun dokumentointia ei tarvita, mikä on tavallista, koska toimenpidepäätös tehdään välittömästi, voi yhdelle tulosteelle piirtää jopa sata kertaa. Tällöin seurataan porauksen  aikana kiinteästi teräskärjen kulkua ja tulos on heti selvillä.Resistograf-laitetta voi käyttää kun halutaan selvyyttä puuaineksen kunnosta. Sitä voidaan käyttää metsä-, katu- ja puistopuiden kohdalla niin kuin myös pylväiden ja erilaisten puurakennelmien kohdalla - esimerkiksi sillat, rakennukset, leikki- ja huvipaikat.

Pieni koko ja vähäinen paino eivät raista käyttäjää ja mahdollistaa käytön myös ahtaissa tiloissa.

Kaikki mahtuu kannettavaan salkkuun. Salkkua on helppo kuljettaa mukana maastossa.

RESISTOGRAF - malleja

RESISTOGRAF - F

RESISTOGRAF - E

RESISTOGRAF 1410